cursussen

Cursussen

Gelukkig zien steeds meer mensen weer de charme van het ambachtelijke en ontdekken ook jongeren hoe leuk het is om onder je handen iets moois te zien ontstaan. Als doorgewinterde vakvrouw vind ik het heerlijk om mijn liefde voor het vak door te geven. Daarom organiseer ik in de Restauratiewerkplaats cursussen waarbij je onder professionele begeleiding een eigen meubeltje of schilderijlijst kunt opknappen, kunt leren politoeren of vergulden.

 

Omdat elk object anders is en zijn eigen aanpak nodig heeft zijn deze cursussen bedoeld voor maximaal 3 à 4 personen. Zo krijgt elk werkstuk genoeg aandacht om tot een eindresultaat te komen waar je jarenlang van kunt genieten.

 

Cursus restaureren van een eigen meubeltje

Een half uit elkaar gevallen sieradenkistje. Een lelijk verkleurd maar eigenlijk zeldzaam mooi stoeltje. Een dierbaar tafeltje maar helaas, de poot zit los en de glans is eraf… niet getreurd, in de Restauratiewerkplaats breng je jouw meubeltje terug tot zijn oude prachtige zelf. Afhankelijk van het probleem komen technieken aan bod zoals schoonmaken, verlijmen, fineren, kleuren, vullen, boenen en nog veel meer. Stap voor stap aan de slag in de fijne ambiance van de Restauratiewerkplaats.

 

Maximaal 3-4 personen

Duur: 5 dagdelen van 3 uur

Prijs: € 300,- exclusief materiaalkosten, deze variëren per persoon

Bijzonderheden: aan de hand van een ingezonden foto kijken we samen of jouw object geschikt is als ‘cursusmateriaal’.

 

 

Cursus restaureren van een eigen schilderij of spiegellijst

Een dankbaar voorwerp om te restaureren is een antieke schilderij- of spiegellijst. Afhankelijk van de bijzonderheden van jouw lijst leer je allerlei typische restauratietechnieken zoals pâte zetten (het aanbrengen van de ontbrekende stukken van de lijst), mallen maken, ornamenten modelleren, boluslagen zetten (een speciale kleurlaag aanbrengen), bladgoud leggen en polijsten.

 

Maximaal 3-4 personen

Duur: 5 dagdelen van 3 uur

Prijs: € 300,-   exclusief materiaalkosten, deze variëren per persoon

 

Cursus politoeren

Graag laat ik je kennismaken met de oude en mysterieuze techniek van het politoeren. In deze cursus breng je een eigen meubeltje of voorwerp mee waarvan het politoer is beschadigd of verschoten, misschien blaasjes vertoont. Stap voor stap leer je hoe je jouw object perfect voorbereidt en hoe je het vervolgens met politoer die diepe glans kunt geven. Een zeer rustgevende, bijna meditatieve cursus.

 

Maximaal 4 personen

Duur: 5 dagdelen van 3 uur

Prijs: € 300,-  exclusief materiaalkosten, deze variëren per persoon

 

- Marleen van heijnsbergen -

mijn facebook
marleen@restauratiewerkplaats.nl

Lithsedijk 9   5397EA   Lith

06-41399565